Presse

Dessouki Presse

Hjælp os! Ka´ikke spille fodbold

Hjælp os! Vi har smerter og kan ikke spille fodbold

Smerter kan betyde et brat stop for sportsaktiviteter hos børn og unge. Fem drenge opsøgte derfor Registeret Akupunktør Ines Dessouki for at få hjælp

"Tror du, at du kan lave et slatterknæ"?

Da telefonen ringede en eftermiddag i Ines Dessoukis akupunkturklinik, var det 12 årige Mathias Roland i den anden ende.

Fodboldspilleren, der lever og ånder for sporten på grønsværen, ville bare lige høre, om Ines mente, at hun kunne hjælpe på en smertefuld bule under hans knæ.

- Det er ikke ret ofte - faktisk nok første gang - at et barn selv ringer til mig. Men Mathias var jo desperat for at kunne spille fodbold igen, og så tog han selv affære, fortæller Ines Dessouki, indehaver af Hvidovre Akupunktur, der dog dagen efter fik et opkald fra Mathias´ mor, der bestilte en tid til sønnen.

Det var slet ikke en tilfældighed, at Mathias Roland ringede til netop Ines Dessouki. Foldbolddrengen var nemlig blevet anbefalet akupunktøren af en ældre fodboldkammerat, Simon Becker, der med succes fik behandling med nåle hos Ines Dessouki.

Mathias har et såkaldt "slatterknæ". En overbelastningsskade hos teenagere, som betyder, at de - udover at have mange smerter - helt eller delvist må stoppe med deres sport for en tid.

- Jeg skulle varme op i sindssygt lang tid og kunne ikke spille 14 dage efter, jeg havde spillet fodbold. Jeg havde rigtig mange smerter, fortæller Mathias Roland, der havde været plaget af smerter siden i vinter.

Han lod sig ikke afskrække af akupunkturnålene og lagde sig på briksen med tanke på, at han ikke ville forvente for meget. Ines Dessouki honorerede med overraskende gode resultater.

- Jeg er næsten helt smertefri. Det, der overrasker mig mest, er, at bulen under knæet faktisk også er blevet mindre, siger Mathias.

Mor, Helle Roland, var ikke klar over, at hendes 12 årige søn selv havde kontaktet akupunktøren.

- Det kom lidt bag på mig, for det er en meget selvstændig ting at tage affære på den måde. Ikke noget, man kan forvente af en 12 årig. Men på den anden side overrasker det mig alligevel ikke, for fodbold betyder alt for Mathias. Han havde tilbragt flere måneder uden idræt i skolen og med afbud til fodbold i tid og utide... - Slatterknæ er nærmest blevet en epidemi på fodboldholdet, så vi er rigtig glade for, at vi har kunnet sprede budskabet om, at der er metoder at blive smertefri på igen, siger Helle Roland.

Simon anbefalede akupunktur

Simon Becker, der anbefalede Ines Dessouki til sine fodboldkammerater, har ikke selv et slatterknæ, men en lyskenskade, som han ikke kunne få bugt med.

- Simons liv er fodbold, fodbold, fodbold. Han havde haft problemer med lysken i over et år. Han holdt de tilrådede pauser, han fik lægebehandling, men intet af det hjalp. Og han blev trist. Det betød uendeligt meget for ham ikke at kunne deltage på fodboldholdet, siger Simon Beckers mor, Betina Becker.

Simon har fået flere behandlinger; også selvom han ikke var glad for nåle i forvejen.

- Nåleskrækken har han bidt i sig. Han holdt pause med akupunkturen over sommeren og har fået smerter igen. Men det er også ok, at behandlingerne skal holdes ved lige, for de hjælper jo. Det betyder alverden for Simon. Han føler, at han har vundet i lotteriet, siger Betina Becker.

Hun var ikke sen til at dele budskabet og telefonnummeret til Ines Dessouki, der kunne hjælpe de smerteplagede fodbolddrenge.

Indtil videre har i alt fem fodbolddrenge været i behandling hos Ines Dessouki, og de har alle fået det betydeligt bedre.

- Èn af drengene, Magnus Kock Nielsen, tog en fodboldkammerat, Devrin, med, som ikke var glad for nåle. Han kiggede lidt på og fik også en prøvenål for selv at mærke, hvordan det mærkedes. Både Magnus og Devrin og endnu en fodbolddreng, Jonas Vesterskov Jensen, har nu begge været i behandling flere gange, fortæller akupunktøren, der driver sin klinik på 13. år.

- Jeg ved jo godt, at mange, specielt drenge, har nåleskræk, men når først de overvinder skrækken, oplever de, at det er til at holde ud. Jeg kan også placere en nål, der får klienten til at slappe bedre af, lover Ines Dessouki.

Ines Dessouki, der har drevet klinik siden 1999, er lykkelig for, at hun har kunnet gøre drengene næsten smertefri.

- Som professionel er det selvfølgelig lidt sjovt for mig, at der pludselig kommer ¿et helt fodboldhold¿, der har hørt om ¿hende akupunktøren¿. Akupunktur er et yderst effektivt virkemiddel og virker faktisk hurtigere på store børn og voksne end zoneterapi gør. Zoneterapien er en blid metode, jeg bruger til babyer og småbørn - nogle gange suppleret med akupunktur, - men det er min oplevelse, at folk hurtigere kommer deres skavanker til livs med akupunktur, slutter Ines Dessouki.

Fakta om slatterknæ

Osgood Slatter opdagede overbelastningsskaden, der primært opstår hos fysisk aktive teenagere. Derfor kaldes skaden også for "slatterknæ" eller "springerknæ".

Årsagen er oftest for stor træningsmængde, dårligt fodtøj, for mange spring og landinger, skævheder i anatomien eller for hårdt underlag, der hvor man dyrker sin sport.

Skaden opstår hos børn og teenagere, fordi området under knæet er en vækstzone, hvilket betyder, at knoglen vokser og derfor er mere blød og sårbar.

Publiceret: 27. September 2011 09:00

Akupunktøren bør være registreret

Akupunktøren bør være registreret

Hvidore Avis, 20 februar 2008

Akupunktøren bør være medlem af en brancheforening
- og det er Ines Dessouki, Hvidovre Akupunktur.

For mange mennesker er akupunturklinikken et lige så naturligt sted at henvende sig som lægens konsultation. Og i alle tilfælde bør akupunktøren være medlem af en godkendt brancheforening.

- Mine patienter ser ikke akupunktur som noget særligt, det er for længst blevet en del af hverdagen for dem, siger akupunktør Ines Dessouki, som driver "Hvidovre Akupunktur & Zoneterapi" på Grundkær 21 og er medlem af Danske Akupunktører.

Ines Dessouki drev oprindeligt "Hvidovre Zoneterapi", men uddannede sig for nogle år siden til akupunktør. Idag er det akupunkturen, der driver værket, mens Ines Dessouki med succes stadig giver zoneterapi til børn, heriblandt mange kolik- og ørebørn samt børn med astma og forårsallergier.

- Jeg kan se, at flere og flere vælger at bruge akupunktur som supplement til sundhedsvæsenets tilbud, når de vil gøre noget for sundheden. I øvrigt sker det ikke alene på privat basis - flere og flere får på arbejdspladsen mulighed for at få akupunkturbehandling via deres sundhedsforsikringer. Og det er godt for arbejdsmiljøet, at de også har denne mulighed, siger Ines Dessouki.

- Uanset om det gælder forebyggelse eller behandling, er det vigtigt at se på hele patientens livssituation, og derfor ser jeg gerne et samarbejde med de praktiserende læger og andet sundhedspersonale. Det er det bedste for sundheden, og det er også det, patienterne selv ønsker, siger Ines Dessouki.

- Det giver en tryghed for alle parter, at min forening hos Sundhedsstyrelsen er godkendt til at registrere sine medlemmer med titlen "Registreret Akupunktør RAB". Det sikrer bl.a., at vi opfylder de uddannelseskrav, som lovgivningen foreskriver. (RAB = Registreret Alternativ Behandler, red). Det betyder konkret, at en akupunktør som jeg er under tilsyn hos Sundhedsstyrelsen, siger Dessouki.

Akupunktøren fra Hvidovre besluttede sig for kun at tilbyde akupunktur til voksne, idet hun har erfaring for, at resultaterne kommer hurtigere med akupunktur.

- Klienterne skal have samme antal behandlinger som med zoneterapi, men behandlingerne gives oftere, og klienten mærker dermed hurtigere bedring, siger Dessouki, hvis titel som et led i dét at være registreret skal fornys hvert 3. år. Hvidovre Akupunktur skal dermed hele tiden bevise, at man opfylder visse krav: Efteruddannelseskurser skal være på plads såvel som førstehjælpskurser skal være opdateret...ark Publiceret: 20. Februar 2008 09:40

 • Rygestop

  Ryge Stop
 • Fodboldskade

  Fodboldskader
 • Allergi

  Allergi
 • iStock_000065539811_XXXLarge

  Baby-zoneterapi
 • Menopause

  Menopause
 • Smerter

  Smerter
 • Astma

  Astma
 • Angry man standing with woman in background. Mature couple is having relationship difficulties

  Stress, angst, depression